Twitter l-a dat în judecată pe Elon Musk într-un tribunal din statul american Delaware pe tema retragerii miliardarului din înțelegerea pe care tot el o semnase, pentru a cumpăra rețeaua socială, cu 44 miliarde dolari.
Va fi o speță complicată și este de așteptat o lungă bătălie în justiție, pentru că multe argumente vor fi de ambele părți. Avocații angajați de Twitter vor ca Musk să fie obligat în justiție să respecte înțelegerea semnată în aprilie, cea în care se angaja că va cumpăra rețeaua socială.
Avocații Twitter spun că modul în care Elon Musk vrea să iasă din înțelegere este un model de ipocrizie și adaugă că Musk a făcut asta fiindcă achiziția nu i-ar mai servi intereselor personale.
Musk spune că Twitter nu s-a ținut de termenii acordului și nu i-a oferit toate informațiile cerute, mai ales despre conturile false, care, spunea Musk, ar fi mult mai multe decât se credea. Musk spunea că Twitter a vrut să inducă publicul în eroare pe acest subiect și că intenționat nu a dat destule informații. Instanța va trebui să clarifice dacă Twitter nu și-a îndeplinit obligațiile.
Musk este acuzat de Twitter că, prin spectacolul pe care l-a creat prin declarațiile și tweet-urile sale legate de Twitter, a ajuns să distrugă valoarea acțiunilor și să perturbe grav activitățile companiei. După toate acestea, Musk se „spală pe mâini” de toate și pleacă.
Cei de la Twitter spun că Musk a încălcat mai multe obligații ale acordului, una fiind să nu insulte în public directorii companiei. O altă încălcare ar fi fost că a abandonat încercarea de a găsi finanțare pentru preluarea companiei, iar prin asta a încălcat o clauză în care se stipulă că Musk trebuie să facă tot ce este posibil pentru ca achiziția să se concretizeze.
Procesul a fost intentat la un tribunal specializat în dreptul afacerilor, Chancery Court, în Delaware.