De foarte multe ori accesele de tuse ne ia pe nepregătite și facem orice să scăpăm de ea sau să reducem din efecte și intensitate. Iată câteva recomandări prin care poți scăpa de tuse:
1. Ghimbirul calmează iritația din gât și reduce inflamația. O bucată de ghimbir se pune la fiert într-o cană de apă, după care se lasă la răcit până devine călduță și adaugi o linguriță de miere.
2. Ceapa este eficientă în cazul tusei umede, te ajută să expectorezi mai ușor. Stoarce sucul de la o ceapă și la fiecare lingură de suc de ceapă adaugă o lingură de miere. Consumă câte 3 linguri de amestec pe zi.
3. Lămâia cu mierea întăresc imunitatea.
4. Strugurii sunt un expectorant eficient. Stoarce strugurii și adaugă în suc o linguriță de miere.
5. Usturoiul este cunoscut pentru acțiunea sa antibacteriană, antivirală și antifungică. Fierbe câțiva căței de usturoi și bea infuzia obținută. Te va ajuta să respiri mai ușor și va diminua senzația de mâncărime în gât.
6. Laptele amestecat cu miere este indicat în tuse uscată. Diminuează durerea din piept și reduce crizele pe timp de noapte.
7. Pătlagina este recomandă în cazul tusei uscate. Are efect calmant, sedativ, emolient, antispastic și antibiotic. Pentru calmarea tusei bea trei căni de infuzie pe zi.
8. Flori de tei – bea 2-3 căni de infuzie de flori de tei pe zi. Este antiseptic, antiinflamator al căilor respiratorii, emolient al secrețiilor pulmonare și expectorant.
9. Ridichea neagră are proprietăți antitusive. Prepară singură sirop împotriva tusei din această rădăcină. Taie o ridichie neagră în două, fă o gaură în jumătățile obținute și umplele cu miere. Lasă-le 5 ore la măcerat, apoi ia câte 1-2 lingurițe pe zi.