Din cauza echipamentului necorespunzător și a traseului foarte dificil pe care s-a aventurat, o turistă a fost la un pas de o tragedie, în weekend, în Piatra Craiului.  

Femeia s-a accidentat pe munte, într-o zonă greu accesibilă. Salvamontiștii din Zărnești au intervenit la fața locului, acolo unde a fost solicitat un elicopter SMURD. Șeful Salvamont Zărnești, Ioan Pivodă, ne spune ce reguli trebuie respectate pentru a fi evitate astfel de incidente.

„Trebuie să își procure, să aibă apă la ei, pentru a se hidrata. Să aibă asupra loc echipamentul necesar și adecvat pentru trasee alpine. Este nevoie de lanternă frontală, pentru că mulți sunt surprinși de întuneric și atunci este normal să folosești lanterna la coborâre sau la urcare. Pelerină de ploaie trebuie neapărat pentru că după a doua jumătate a zilei se schimbă vremea”, a declarat Ioan Pivodă.

Turiștilor li se recomandă să plece pe munte dimineața devreme, tocmai pentru a evita furtunile de după-amiaza. Multe persoane își pun viața în pericol pentru că se aventuerează pe trasee nemarcate. Din nou, Ioan Pivodă.

Este interzis de Parcul Național Piatra Craiului, de Jandarmerie și de Salvamont să parcurgă aceste trasee nemarcate, care le depășesc posibilitățile și pregătirea lor, iar astfel devin victimele muntelui. Să se informeze din timp la noi la Salvamont de starea traseelor și a condițiilor meteo„, a completat Ioan Pivodă.

La acțiunea din weekend, din Piatra Craiului, au fost descoperite 31 de persoane care se aflau pe trasee nemarcate.