Toate porturile de la Marea Neagră rămân închise din cauza vântului puternic

Toate porturile de la malul Mării Negre rămân închise din cauza vântului puternic, a anunţat duminică dimineaţa Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat de presă, nu sunt autostrăzi sau drumuri naţionale cu circulaţia restricţionată ca urmare a condiţiilor meteorologice sau din cauza vreunui eveniment rutier.

La nivel naţional, plouă în judeţele Alba, Constanţa şi Tulcea, se circulă în condiţiile unui carosabil umed în majoritatea zonelor din ţară, temperaturile sunt pozitive în general, fără probleme de formare a poleiului, fără evenimente rutiere produse.

În zonele înalte de munte, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă, precipitaţiile s-au oprit, nefiind restricţii de trafic. Se acţionează cu utilaje şi material antiderapant.

Pe principalele autostrăzi, condiţiile meteo-rutiere se prezintă astfel:

– A1 Bucureşti – Piteşti: fără precipitaţii, carosabil parţial umed
– A1 Sibiu – Deva: plouă, carosabil umed, vizibilitate redusă sub 150 de metri, din cauza ceţii, pe tronsonul kilometric 225 – 292
– A10 Sebeş – Turda: plouă, carosabil umed
– A2 Bucureşti – Constanţa: km. 10-144 fără precipitaţii, carosabil umed, vânt puternic, iar pe tronsonul km. 144-212 plouă moderat, carosabil umed, vânt puternic
– A4 Ovidiu – Agigea: ploaie moderată, carosabil umed, vânt puternic.

„Sfătuim conducătorii auto să se informeze înainte de a pleca la drum despre condiţiile meteo-rutiere din zonele în care urmează să se deplaseze şi să-şi echipeze autovehiculele cu anvelopele de iarnă, în situaţia în care carosabilul este acoperit de zăpadă, gheaţă sau polei. Reduceţi viteza, adaptând-o constant la condiţiile de drum, nu bruscaţi comenzile autovehiculelor, folosiţi sistemele de iluminare-dezaburire, evitaţi manevrele riscante şi asiguraţi-vă foarte bine înainte de schimbarea benzii. De asemenea, pentru că vântul bate cu putere în unele zone, este foarte important să nu opriţi sau staţionaţi în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, panourilor publicitare sau altor obiecte pe care rafalele puternice le pot aduce pe autovehicule, putând crea distrugeri sau chiar rezulta victime”, transmite Centrul Infotrafic.

Articolul precedentCe se întâmplă cu spațiile verzi, proiectul care poate schimba totul
Articolul următorCum se majorează pensiile – Simona Bucura Oprescu face anunțul așteptat de milioane de pensionari, la Culisele Statului Paralel, duminică, de la ora 21.00

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.