Ieri, 9 aprilie 2021, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia l-au depistat și reținut pe un tânăr de 18 ani, care este bănuit de săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și furt și care se sustrăgea cercetărilor. 

Tânărul, împreună cu un altul, în vârstă de 22 de ani, reținut anterior de polițiști pentru aceleași infracțiuni, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și ulterior judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, care a hotărât cercetarea lor în stare de arest preventiv, fiind emise mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, care au fost puse în executare. 

Cercetările sunt continuate.  

Informații de background: La data de 8 aprilie 2021, polițiștii din Alba Iulia au identificat doi tineri, de 18 și 22 de ani, din Alba Iulia și comuna Ighiu, care sunt bănuiți de tâlhărie și furt.  

Din cercetări a rezultat că, în după amiaza zilei de 8 aprilie, cei doi, în timp ce se aflau într-un apartament din Alba Iulia, împreună cu doi cunoscuți, un tânăr și o tânără, l-ar fi agresat pe tânăr și i-ar fi sustras telefonul mobil și o sumă de bani și ar fi profitat de neatenția tinerei și i-ar fi sustras telefonul. 

Față de tânărul de 22 de ani, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, iar cercetările sunt continuate pentru depistarea celuilalt și luarea măsurilor legale față de acesta.

Sursa: Realitatea de Alba