Timp de calitate părinte-copil

În perioada 19 noiembrie – 10 decembrie 2018, Primăria Municipiului Alba Iulia implementează proiectul „Hai să petrecem mai mult timp împreună”.

Scopul proiectului este conștientizarea importanței relației copil-părinte și a primilor ani de viață pentru formarea armonioasă a personalității copiilor.

Proiectul constă într-o campanie de sensibilizare a părinților în a petrece timp de calitate cu copiii.

În cadrul proiectului se vor realiza 16 ateliere în grădinițe și școli din Alba Iulia, implicând un număr de 500 de copii și 500 de părinți.

Campania realizată prin intermediul proiectului are două componente principale:

  • Psihologi/psihoterapeuți voluntari pregătiți în domeniul „parenting” vor transmite în formă interactivă și dinamică informații legate de importanța timpului de calitate, pe care părinții ar trebui să îl petreacă împreună cu copiii lor într-o lume modernă, plină de provocări, angajamente, programe frenetice, viață agitată.
  • Părinții împreună cu copiii vor lucra în ateliere de „bucătărie” – unde se vor realiza prăjiturele și ateliere de „handmade” – unde se vor realiza obiecte de Crăciun.

Proiectul își propune să încurajeze responsabilitatea socială corporativă prin interacţiunea dintre mediul privat şi societate.

Se vorbește din ce în ce mai mult, despre CSR, Corporate Social Responsibility. Consiliul Mondial al Afacerilor pentru Dezvoltare Durabilă defineşte Responsabilitatea Socială a Companiilor ca fiind „angajamentul permanent al companiilor de a se comporta în mod etic şi de a contribui la dezvoltarea economică îmbunătăţind, în acelaşi timp, atât calitatea vieţii salariaţilor şi a familiilor acestora, cât şi a comunităţilor locale şi a societăţii în ansamblul ei”.

Proiectul se derulează în parteneriat cu Asociația FemES Alba Carolina.

Articolul precedentFotografiile lui Costică Acsinte ajung la Alba Iulia
Articolul următorCampania ”Noi donăm, noi salvăm”. Timp de cinci zile personalul medical va dona sânge

Comments are closed.