Termenul până la care consumatorii vulnerabili pot depune cereri pentru subvenţii, PRELUNGIT. Raluca Turcan a făcut ANUNȚUL

Termenul până la care consumatorii vulnerabili pot depune cereri la primării pentru obţinerea subvenţiilor la încălzire a fost prelungit având în vedere timpul extrem de scurt prevăzut iniţial.

Consumatorii vulnerabili pot depune cererile la primării până la 20 noiembrie. Termenul a fost prelungit.

Consumatorii vulnerabili care vor să beneficieze de ajutor de încălzire în acest an pot depune cererea şi documentele necesare până la data de 20 noiembrie, a declarat ministrul Muncii, Raluca Turcan pentru Economedia. 

 

Legea consumatorului vulnerabil prevede un termen general – data de 15 octombrie – pentru depunerea cererii, însă în acest an va exista o excepţie, termenul fiind data de 20 noiembrie, datorită faptului că legea abia a intrat în vigoare şi că ajutorul se va acorda începând cu luna noiembrie.  

„Termenul de 15 octombrie este cel general valabil şi se va aplica pentru anii următori. Anul acesta, având în vedere devansarea termenului de acordare a ajutorului pentru încălzirea locuinţei, se aplică prevederea de la art. 17 din lege, care dă posibilitatea depunerii cererii până pe 20 noiembrie 2021, pentru ca toate persoanele îndreptăţite să poată beneficia din luna noiembrie de sprijin”, a declarat Raluca Turcan pentru Economedia.  

 

Legea consumatorului vulnerabil a fost în sfârşit adoptată în acest an şi se va aplica de la 1 noiembrie.

Pentru a primi ajutoare de încălzire, consumatorii trebuie să completeze un formular de 14 pagini, cu date despre ocupanţii unei locuinţe, sursele de venit, dar şi bunurile pe care le deţin în locuinţă.

Articolul precedentVremea 14 octombrie – Temperaturi scăzute și ploi – Vreme deosebit de rece în toată țara
Articolul următorVIDEO A nins, din nou, pe Transfăgărăşan!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.