Târgul de turism rural de la Albac ajunge la cea de a XIV-a ediție

Zonele rurale cu potenţial turistic din întreaga ţară vor fi prezentate în perioada 28 – 30 septembrie la Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac, cel mai important târg de turism rural din România. Ajuns în acest an la cea de-a XIV-a ediţie, târgul reuneşte cererea şi oferta din turismul rural încercând să promoveze totodată şi gastronomia, tradiţiile, meşteşugurile populare şi folclorul românesc autentic.

Staţiunea turistică Albac din Munţii Apuseni găzduieşte vineri, sâmbătă şi duminică, 28 – 30 septembrie 2018, Târgul Naţional de Turism Rural – cel mai important târg de turism rural din România.

Evenimentul este cel mai longeviv şi cel mai mare târg de promovare a turismului rural din România, reunind reprezentanţii din turism la nivel regional şi naţional: agenţii de turism, unităţi de cazare, operatori de servicii turistice, dar şi reprezentanţi ai unor unități administrativ teritoriale cu potenţial în ceea ce priveşte turismul rural.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac se bucură şi în acest an de o prezenţă importantă a zonelor rurale cu potențial din România, cât și a agenţiilor de turism. Astfel, participă cu oferte, pe lângă pensiuni şi administraţiile locale din zone turistice, şi centre de informare turistică din Alba, Arad, Bihor, Cluj, Hunedoara şi Suceava. De asemenea, sunt prezente agenţii de turism din Judeţele Alba, Cluj, Bacău, Neamț, Sibiu, Gorj, Mureș, Vâlcea şi București

Vineri, în prima zi a târgului, organizatorii au pregătit pentru reprezentanţii agenţiilor de turism participante un info-trip, urmând a fi vizitate obiective şi unităţi de cazare din zona Cheile Aiudului. În paralel, la Albac, participanţii veniţi din întreaga ţară sunt primiţi pentru a-şi amenaja standurile expoziționale.

Sâmbătă – Ediţia din acest an a Târgului Naţional de Turism Rural va fi deschisă oficial, la ora 10,00, cu un ceremonial religios urmat de arborarea Drapelului României, moment solemn la care va lua parte Fanfara Județului Alba și Tulnicăresele din Munții Apuseni. Participanţii sunt invitaţi să viziteze apoi standurile expoziționale, oferta zonelor turistice prezente la târg, dar şi ateliere de meşteşuguri tradiționale. În acest an sunt prezenţi meşteri tradiționali din Alba, Cluj, Mureș, Arad, Sibiu, Vâlcea, Suceava, Botoșani, București şi Hunedoara.

La Centrul de Informare Turistică din Albac va avea loc vernisajul expoziţiei de artă fotografică denumită „Timp străvechi” cu instantanee realizate de clasa de arte vizuale a Centrului de Cultură „Augustin Bena” coordonată de Vasile Sârb. Reprezentanţii agenţiilor de turism vor fi provocaţi şi sâmbătă la un nou info-trip, de această dată în zona Munţilor Apuseni.

La ora 15,00 va avea loc la Primăria Comunei Albac prezentarea studiului „Identificarea gospodăriilor tradiționale în vederea conservării „IN SITU”- Zona Țara Moților (Albac, Arieșeni, Avram Iancu, Ciuruleasa, Gârda de Sus, Horea, Poiana Vadului, Vadu Moților, Vidra, Scărișoara, Sohodol)”, iar la ora 17,00 este programată conferinţa „Turismul rural românesc – tradiție și modernitate” în care vor fi dezbătute strategii naționale și regionale de dezvoltarea turismului rural, rolul legislației în promovarea și dezvoltarea turismului rural şi vor fi prezentate exemple de bune practici.

Pe scena din centrul comunei Albac va avea loc de la ora 18,00 Concursul de interpretare la tulnic „In memoriam Elena Pogan” – ediția a II-a, iar seara se va încheia cu recitaluri de muzică ușoară Gino& Live Band, muzică blues și prelucrări folclorice cu Happy Hippie şi o petrecere care va dura până târziu în noapte, cu foc de tabără şi focuri de artificii.

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac continuă duminică cu alte vizite de informare pentru agenţiile de turism, o paradă a portului popular şi un spectacol folcloric programat să înceapă la ora 14,00, pe scena din centrul comunei Albac.

Acesta va cuprinde momente artistice susţinute de ansambluri folclorice din județul Alba, rapsozi, instrumentiști și poeți populari, soliști vocali, Ansamblul Folcloric „Augustin Bena” al Județului Alba şi dansuri populare româneşti. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul Alexandru Pal.

Târgul Naţional de Turism Rural Albac – unicul târg de turism rural din Transilvania

Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este unicul târg de turism rural din Transilvania, fiind cel mai longeviv şi important din România. Evenimentul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” şi Primăria Comunei Albac, în parteneriat cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Articolul precedentTârg de adopții canine la Alba Iulia
Articolul următorNoaptea Cercetătorilor Europeni vine la Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia

Comments are closed.