Sute de amenzi pentru pietonii surprinși în timp ce traversau strada pe culoarea roşie a semaforului

Într-o singură zi, poliţiştii din Alba au sancţionat peste 200 de pietoni care au fost surprinşi în timp ce traversau strada pe culoarea roşie a semaforului electric sau prin loc nepermis.

 Prevenirea accidentelor în care sunt implicaţi pietonii rămâne o prioritate a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

La data de 26 februarie 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi pietonii.

Cu ocazia acestei acţiuni au fost depistaţi 203 pietoni care s-au angajat în traversări neregulamentare sau nu a respectat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

Alţi 77 de participanţi la trafic au fost sancţionaţi contravenţional pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia rutieră.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 34.600 de lei.

Pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă pietonilor:
  • Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!
  • La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!
  • Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!
  • Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.
  • Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

 Stimaţi participanţi la trafic, respectarea regulilor vă fereşte de necazuri atât pe dumneavoastră cât şi pe cei din jur!

Viaţa şi sănătatea nu pot fi răscumpărate cu regrete!

Articolul precedentAvansări în grad la ISU Alba cu ocazia Zilei Protecţiei civile din România
Articolul următorVIDEO – Inspecţie pe şantierele loturilor 1 şi 2 ale autostrăzii Sebeş-Turda

Comments are closed.