SURSE: PSD nu va vota un guvern minoritar. Ce VARIANTE sunt luate în calcul

PSD nu va vota un Guvern minoritar PNL, este decizia de ultimă oră a partidului. Același lucru îl afirmă și USR. Dacă USR vrea la guvernare, variantele PSD sunt mai multe. Fie să primească ministere, fie Guvern de tehnocrați. Nici anticipatele nu sunt o variantă ocolită de partide, anunță Realitatea.net.

Deși inițial lăsau de înțeles că vor vota guvern minooritar pentru a pune capăt crizei politice, iar liderul PSD, Marcel Ciolacu, spunea că răbdarea românilor e „întinsă la maximum” și făcea apel la responsabilitate, se pare că în momentul de față nu vor vota un guvern minoritar, ci doresc unul de tehnocrați. Au fost mai multe variante vehiculate, pesediștii ar fi cerut portofolii. 

Dacă guvernul minoritar PNL-UDMR nu va trece de Parlament, liberalii vor aștepta că PSD să propună un premier și să vină cum nominalizări pentru un guvern de tehnocrați. În prezent mai este timp de negocieri. Rămâne de văzut la ce varianta se va ajunge.

Reamintim că ședința președintelui Klaus Iohannis cu liderii PNL, care a avut loc joi seară, la Vila Lac, s-ar fi încheiat cu concluzia că se va încerca, în continuare, impunerea unui guvern minoritar condus de generalul Nicolae Ciucă, potrivit surselor citate de Realitatea Plus, cu susținerea PSD.

Articolul precedentLudovic Orban, la Culisele Statului paralel. A fost SABOTAT de Iohannis? Secretele președintelui călător – duminică, ora 21:00
Articolul următorPosibilă tulpină Covid românească – simptome îngrijorătoare: starea pacientului se poate degrada în mai puțin de o oră

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.