SURSE: Cîțu vrea „să rupă gura târgului” fix înaintea Congresului PNL. Cum o momește pe pe șefa Comisiei Europene la București

Premierul Florin Cîțu încearcă să o mituiască pe șefa Comisie Europene, Ursula von der Leyen, să vina la București pentru a semna PNRR pe 24 septembrie, potrivit unor surse Realitatea Plus. 

Data aleasă nu este întâmplătoare, în condițiile în care pe 25 septembrie este congresul la care urmează să se aleagă noul președinte și noua conducere a PNL.

Potrivit surselor citate de Realitatea Plus, presiunile ca șefa CE să vină în România cu o zi înaintea congresului au fost făcute de tabăra Cîțu din PNL. 

Potrivit ultuimelor informații oferite de surse din Ministerul Fondurilor Europene, pentru Europa Liberă, aprobarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) va fi finalizată până la finalul acestei luni.

Până pe 16 septembrie urmează a fi parcurși ultimii pași administrativi, însă nu mai pot apărea intervenții sau amânări privind forma actuală a documentului din partea oficialilor europeni. Ulterior, documentul va fi pus pe agenda colegiului comisarilor, ultima etapă.

Planul va fi adoptat apoi în Consiliul European. După această procedură, în România ar urma să ajungă o primă tranșă de 1,82 miliarde de euro. În total, țara noastră ar urma să primească un total de 29 de miliarde de euro pentru reformarea unor domenii importante.

Articolul precedentBilanț coronavirus 13 septembrie: 1.849 de cazuri noi, 46 de decese
Articolul următorBărbat din Alba, prins fără permis la Sibiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.