După un debut spectaculos al conceptului Women Rally cu ocazia ediției de centenar din toamna anului trecut, competiția fondată de Laura Savu capătă în 2019 o nouă structură, mai complexă. Campionatul Național astfel înființat sub egida FRAS este dedicat exclusiv doamnelor și domnișoarelor pasionate de condus, care sunt așteptate să își rafineze aptitudinile la volan pe parcursul a 3 etape: Alba Iulia (10-12 mai), Timișoara (21-23 iunie) și Cluj-Napoca (13-15 septembrie).

 

Prima etapă a competiției a fost lansată oficial joi, 18 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Primăria Alba Iulia. La eveniment au luat parte Laura Savu, organizator și fondator Women Rally, viceprimarul Municipiului Alba Iulia Paul Voicu, Cristina Stan și Radu Susan.

Etapa de la Alba Iulia demarează vineri seara la ora 19:00, când va avea loc un briefing cu concurentele la sediul Uniqa Asigurări Alba Iulia. Sâmbătă dimineața, 11 mai, concurentele se vor reuni la startul festiv ce va avea loc începând cu ora 10:30 pe strada Militari, chiar în contextul impresionant al Cetății Alba Carolina. La ora 11:00 începe prima manșă de concurs, care va fi urmată de o regrupare și de manșa a doua, tot cronometrată. Rezultatele astfel cumulate vor decide ocupantele podiumurilor celor 4 clase ale campionatului. Festivitatea de premiere va avea loc în cadrul dineului oficial găzduit de Museikon, care își va răsfăța invitatele cu un tur privat al muzeului în deschiderea serii. Prima etapă a campionatului se va încheia duminică, 12 mai, cu o vizită a cetății Alba Carolina pentru concurente, prieteni și familie.