Stagiune Skepsis începe cu spectacolul ”În largul mării”

Începând din 2014 trupa de teatru Skepsis a lansat proiectul Stagiunea cu Skepsis, un proiect cultural prin care tânăra companie îşi propunea să funcţioneze ca un veritabil teatru civic – să intensifice formarea artistică a tinerilor şi să ofere comunităţii un program riguros de spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Proiectul s-a bucurat de un real succes, fiind reeditat anual şi a atras susţinerea unor instituţii şi organizaţii precum Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Fundaţia “Inter-Art” Aiud.

Cu multă bucurie anunţăm debutul Stagiunii cu Skepsis 2019! Marţi, de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, compania de teatru Skepsis  va prezenta spectacolul În Largul Mării, după Slawomir Mrozek – cunoscut dramaturg și prozator polonez, autor de povestiri satirice și piese de teatru cu tematică filosofică, politică și psihologică.

În Largul Mării este un spectacol de teatru absurd cu caracter satiric şi accente comice, un spectacol despre a fi om între oameni fiindcă situaţiile critice sunt cele în care oamenii renunţă la păstratrea aparenţelor şi îşi dezvăluie adevăratul caracter. Atunci când este pusă în joc supravieţuirea, devenim mai vii ca niciodată, găsim resurse ascunse şi luptăm cu cea mai mare îndârjire.

Ce este individul? Ce este libertatea? Ce este puterea? Ne putem oare păstra umanitatea atunci când trebuie să supravieţuim?…Iată câteva din întrebările la care vom căuta răspuns…doar În Largul Mării.

O situaţie limită, câteva personaje care sub presiune devin adevărate arhetipuri şi o decizie care trebuie luată neaparat. Timpul se scurge şi comprimă gânduri, emoţii, acţiuni. Dincolo de absurd şi umorul isteţ, cu skepsis, spectacolul provoacă spre o întâlnire emoţională cu pasaje care pot avea un impact emoţional puternic. Aşadar, este recomandată participarea minorilor sub 12 ani doar cu acordul părinţilor.

Biletele (10 lei – preț întreg; 5 lei – pentru elevi, studenți și pensionari) se pot găsi începând de vineri, 25.01.2019 la Secretariatul Casei de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, între orele 09.00 – 15.00.

Articolul precedentAtenție, vin zapezile! Reguli de comportament pe vreme severă
Articolul următorProgramul autobuzelor STP în zona metropolitana Alba Iulia pentru ziua de 24 ianuarie