Spitalele se REDESCHID pentru pacienții non-Covid

Spitalele încep să își redeschidă ușile și pentru alți bolnavi, pe lângă cei COVID. Mai multe unități medicale din țară au început să trateze pacienţi din toate categoriile de afecţiuni medicale. În județul Botoșani, spre exemplu, o treime din paturile Covid pe judeţ au fost deja redirijate către specialităţile de bază. 

Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală se pregătește să primească cu alte pattologii decât COVID-19. Angajații unității medicale au început deja dezinfecția Unității de Primiri Urgențe (UPU), care va fi împărțită pe zonă verde și zonă roșie. 

La Botoșani, după aproape 2 luni în care pacienții SARS-CoV-2 au sufocat sistemul sanitar, unitățile medicale încep rând pe rând să-și reintre în normal. 

Cea mai bună veste vine de la Spitalul de Recuperare. Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani afirmă că unitatea medicală își va relua programul normal. 

De asemenea, la Iași, medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase afirmă că dacă panta va fi descendentă în ceea ce privește îmbolnăvirile se va trece treptat la un sistem hibrid de îngrijire a pacienților. 

Articolul precedentDacian Cioloș: ”Vom pregăti pentru 2024 o alternativă cu adevărat liberală, reformatoare, care să câștige încrederea românilor”
Articolul următorALERTĂ alimentară: Noi produse RESTRASE de la raft: PERICOL IMENS pentru sănătate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.