Spitalele se PREGĂTESC pentru valul 5 al pandemiei: Ce MĂSURI se iau

Spitelele din Iaşi se pregătesc de valul cinci al pandemiei, iar medicii atrag atenţia asupra noii tulpini de COVID. 48 de paturi au fost aduse la Unitatea de Primiri Urgenţe de la spitalul mobil Leţcani.

La spitalul mobil din Lețcani sunt pregătite 48 de paturi de Anestezie și Terapie Intensivă ATI pentru pacienții infectați cu virusul SARS-CoV-2, care suferă de o formă severă a bolii. 

Dacă va fi nevoie, numărul locurilor va fi suplimentat, ajungându-se la 56.

Celelalte spitale care au fost active în valul 4 al pandemiei vor pune la dispoziția pacienților pozitivi același număr de paturi ca în valul precedent.

În momentul de față, cazurile de infecție cu COVID-19 sunt tratate doar la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Cele severe, în secția din oraș, iar cele care sunt medii sau ușoare în secția exterioară de la Lețcani.

La Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iași mai era internat un singur infectat cu COVID-19 pe secția ATI. În momentul în care, în zona roșie COVID nu vor mai fi cazuri, sectorul va intra în conservare și av fi pregatit pentru valul 5 al pandemiei. 

Articolul precedentAnunțul care dă fiori. Atenție la consum de gaz, RISCAȚI să dați înapoi banii primiți drept COMPENSARE
Articolul următorAnunț pentru șoferi: Se circulă în condiții de iarnă – Ce zone sunt vizate de avertizările autorităților

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.