Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, până marți seară, 319 de școli au cerut trecerea în regim online după îmbolnăvirile raportate, precum și după decesele din cauza COVID-19 a unor cadre didactice. În Capitală, jumătate din școli și licee au cerut regim online pentru următoarele săptămâni.
Dintre cele 319 de școli , 236 au invocat lipsa resurselor și a capacității de asigurare a protecției sanitare au cerut trecerea în online, iar alte 83 de școli au cerut trecerea în online pentru că au cazuri de infectare, a explicat marți seară, ministrul interimar al Educației, la postul public de televiziune.
În București și în Olt sunt cele mai multe școli care au formulat astfel de cereri – de trecere online.
„În București este vorba despre 110 școli, iar în Olt despre 50 de școli care au cerut suspendarea activității după ce 4 cadre didactice au murit. Unitățile de învățământ din 10 județe nu au făcut nicio cerere de trecere în online. (…) Sunt 110 în București, dintre care 101 au cerut trecerea în online, pe baza unei îngrijorări legitime, iar alte 9 școli pe baza unor cazuri care au necesitat avizul DSP”, a detaliat ministrul.
Menționăm că, potrivit datelor prezentate de ministrul Educației, înseamnă că jumătate din școlile gimnaziale și licee din Capitală au cerut regim online, având în vedere că în total sunt aproximativ 250, restul până la 400, totalul unităților școlare, fiind grădinițe.
Sorin Cîmpeanu a afirmat că patru cadre didactice din judeţul Olt şi alte trei din Mehedinţi au decedat după ce s-au infectat cu SARS-CoV-2, ministrul explicând că aceste decese au avut un impact asupra deciziilor unor şcoli care au cerut trecerea la învăţământul online.
„Pot să vă spun că în județul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a 4 cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare – patru cadre didactice din județul Olt, în care avem 50 de școli care au cerut suspendarea activității. În Mehedinți, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a 3 colegi, avem și stare de carantină și acestea sunt explicațiile pentru numărul mare de școli din județul Mehedinți care au solicitat trecerea în online”, a mai precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.
Sunt și 10 județe – Bistrița-Năsăud, Brăila, Gorj, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea și Vaslui – care nu au făcut nicio cerere de trecere în online, a mai anunțat Sorin Cîmpeanu.
Sursa: Realitatea de Bucuresti