Solidaritatea Sanitară: „Peste o mie de salariaţi iau în calcul să nu mai facă ture”

Asistenţii, infirmierii, brancardierii, dar şi alte categorii care participă la asigurarea continuităţii prin ture pot accesa începând, de joi, un portal dedicat pentru a completa un formular prin care atenţionează că iau în calcul să nu mai facă ture, a explicat, Gabriel Predica, vicepreşedinte Federaţia „Solidaritatea Sanitară” (FSSR).

Acesta a menţionat că, până în prezent, s-au strâns 1.034 de semnături.

Protestul este complementar protestului anterior declanşat de noi, cel legat de înştiinţarea medicilor cu privire la demisia din gărzile suplimentare. Este pe aceeaşi temă, cea a asigurării continuităţii. Celelalte categorii profesionale, cazul asistentelor, infirmierelor, brancardierilor, dar şi alte categorii participă la asigurarea continuităţii prin aceste ture. Ei nu fac precum medicii gărzi, ei fac ture, trei ture, respectiv lucrează şi în zilele nelucrătoare sâmbătă, duminici ş.a.m.d. Protestul lor cam în asta constă. De asta spun că e asemănător protestului medicilor. Atenţionează unităţile sanitare că iau în calcul ca la un moment dat să refuze lucrul în ture şi în zile nelucrătoare, dacă Guvernul nu înţelege să le plătească în mod corect, adică să le plătească la salariul de bază actual. Ca şi în cazul medicilor, asistentele, infirmierele vor accesa un portal dedicat. Pe portalul respectiv vor completa datele de identificare, plus unitatea în care lucrează. După ce completează acest formular, el va fi trimis către unitatea sanitară în care în care salariatul respectiv lucrează şi către Guvern, Ministerul Sănătăţii, Ministerul Muncii. E pur şi simplu o formă de atenţionare legată de de această problemă şi de faptul că ei iau în calcul ca la un moment dat să şi să refuze lucru în ture”, a declarat Gabriel Predica.

Potrivit acestuia, într-un sistem complet al asigurării continuităţii, începând cu acest moment, toate categoriile profesionale sunt într-o formă sau alta în protest.

„Este un protest, cum spuneam, e mai degrabă un protest de atenţionare, în sensul în care Guvernul să se aşeze şi să discute, pentru că la momentul actual nu şi-a respectat întocmai atribuţiile şi din punctul nostru de vedere e vorba şi de un abuz în funcţie, pentru că Legea prevede în mod expres că negocierile se fac cu federaţiile reprezentative. După cum ştiţi, este un proiect de ordonanţă de urgenţă, rezultat în urma unei negocieri doar cu federaţia cealaltă”, a mai spus Gabriel Predica.

Sursa: G4media.ro

Articolul precedentRezultate Evaluarea Națională. Ministrul Educației anunță că a crescut numărul celor cu medii sub 5, dar s-a dublat numărul candidaților cu media 10
Articolul următorSONDAJ: Doar 40% dintre angajaţii din România merg zilnic la serviciu. O treime lucrează de acasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.