Solidaritate europeană! România primește ajutor

Solidaritate europeană. 170 de concentratoare de oxigen de 5L și 8L, respectiv peste 6000 buc. anticorpi monoclonali, au fost donate statului român de către Serbia, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.
 
Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte de o manieră prioritară pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.
Astfel, la solicitarea statului român în vederea acordării de sprijin în combaterea efectelor generate de creșterea exponențială a numărului de cazuri confirmate SARS-CoV-2, adresată Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC), prin intermediul CECIS de către Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, ieri, 26 octombrie 2021, 170 de concentratoare de oxigen de 5L și 8L, respectiv peste 6000 buc. anticorpi monoclonali au fost donate Românei de către Serbia, în scopul tratării pacienților aflați în stare gravă pozitivi SARS-CoV-2.
Serbia a asigurat transportul echipamentelor medicale și a medicamentelor în România. Acestea au ajuns în cursul zilei de ieri la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției-CNCCI. Recepția acestor donații a fost realizată de către IGSU, urmând ca aceste concentratoare de oxigen și medicamente să fie distribuite către unitățile sanitare din București și din țară.
La activitatea de recepție au participat ambasadorul Serbiei la București, E.S. domnul Stefan TOMASEVIC, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, doamna Iulia Matei și secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed ARAFAT.
Mulțumim Comisiei Europene, Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) și Serbiei pentru sprijinul oferit în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2.
Articolul precedentACCIDENT CUMPLIT la Sântimbru! O persoană a decedat
Articolul următorBilanț coronavirus 27 octombrie: 14.950 de noi infectări, peste 500 de decese

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.