Șoferii nu vor putea contesta amenzile rutiere în județul de domiciliu. Măsura, respinsă definitiv în Parlament

Amenzile de circulaţie nu vor putea fi contestate în judeţul de domiciliu al şoferului, ci la judecătoria în a cărei rază de competenţă a fost constatată fapta.

Propunerea potrivit căreia şoferii ar fi putut contesta amenda de circulaţie la judecătoria din localitate fusese adoptată tacit de Senat în 2019, însă nu a trecut de votul decisiv din Parlament.

În esență, Propunerea legislativă pentru modificarea art.118 alin.(1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului României nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi al art.32 alin.(1) din Ordonanţa nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor vizeaza schimbarea modului în care șoferii sancționați în alt județ decât cel de domiciliu pot să conteste sancțiunile primite.

Mai exact, documentul prevedea ca şoferii care locuiesc în România să poată contesta amenda primită pentru încălcarea regulilor de circulaţie, chiar şi suspendarea permisului de conducere, la judecătoria de care aparţin. Contestarea procesului-verbal de contravenție s-ar fi făcut în aceeași perioadă ca în prezent, respectiv în cel mult 15 zile de la data în care șoferul află de sancțiune.

„Împotriva procesului verbal de constatare a contravențiilor se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență își are domiciliul sau sediul, după caz, contravenientul, dacă acesta este pe teritoriul României”, se precizează în document, potrivit avocatnet.ro. 

Articolul precedentPrimele doze de vaccin Johnson&Johnson au ajuns în România
Articolul următorPremierul Cîțu i-a demis pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.