Simulare BAC 2023. Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin proba la alegere a profilului

Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a susţin, miercuri, proba la alegere a profilului şi specializării în cadrul simulării examenului de Bacalaureat, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.
Elevii care aparţin minorităţilor naţionale vor susţine pe 30 martie proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Luni a avut loc verificarea la Limba şi literatura română, iar marţi proba a fost susţinută proba obligatorie a profilului. Rezultatele vor fi comunicate pe 6 aprilie.

Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8,30, iar probele încep la ora 9,00, moment în care vor fi distribuite subiectele.

Subiectele de la simularea examenelor naţionale sunt redactate sub forma unei broşuri care se tipăreşte faţă-verso şi sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor.

Probele la care se susţine simularea examenului de Bacalaureat sunt: Limba şi literatura română, Limba şi literatura maternă – pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare şi comunicare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Potrivit Ministerului Educaţiei, simularea are ca obiective familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen real şi optimizarea rezultatelor obţinute la finalul studiilor.

„Rezultatele obţinute de elevi la simulare sunt analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ în care acestea s-au desfăşurat prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare în perspectiva examenelor din vară. Rezultatele obţinute la simulare nu se contestă şi nu se trec în catalog. Totuşi, în situaţiile excepţionale în care se doreşte consemnarea notelor în catalog, acest lucru se poate face în baza unei cereri scrise depuse de cei interesaţi”, menţionează Ministerul Educaţiei.

Articolul precedentFostul director al CNAB și alte trei persoane, reținute de DNA în urma perchezițiilor de la Aeroportul Otopeni: dosar de luare de mită și trafic de influență
Articolul următorUna din trei gravide nu merge la medici; numărul a crescut în ultimii 3 ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.