Simptomele care trădează infectarea cu OMICRON în rândul persoanelor vaccinate cu schema completă anti-Covid

Cercetătorii au analizat, recent, mai multe cazuri de infectare cu Omicron din Norvegia. Rezultatele studiului sunt îngrijorătoare, mai ales că a fost efectuat pe un lot de subiecți vaccinați anti-covid cu schema completă. 

Potrivit unui studiu recent, există mai multe simptome ale infectării cu varianta Omicron a coronavirusului care trebuie să ne trimită de urgență la medic. 

La momentul apariției noii tulpini Omicron, medicii vorbeau de patru simptome frecvente: tuse, oboseală, obstrucție nazală sau secreții mucoase.

 

În prezent, cercetătorii analizează felul în care Omicron se răspândește în rândul persoanelor vaccinate cu schema completă. 

Analiza a fost făcută pe un număr de 111 persoane dintr-un total de 117 care au participat la o petrecere în Norvegia, pe 26 noiembrie. Dintre acestea, 89% au primit ambele doze de vaccin anti-covid. Niciuna nu a raportat vaccinarea cu doza booster. Din cele 111 persoane, 66 au fost confirmate cu coronavirus și alte 15 – suspecte. O singură persoană a fost asimptomatică. 91% dintre cei care au participat la studiu au prezentat cel puțin trei simptome comune.

 

Cele mai frecvente simptome raportate în cazul grupului vaccinat cu schema completă au fost:
– tuse – 83%
– nas care curge / nas înfundat – 78%
– oboseală – 74%
– gât uscat – 72%
– dureri de cap – 68%
– dureri musculare – 58%
– febră – 54%
– strănut – 43%

Potrivit raportărilor centralizate, 5 simptome comune identificate în cazul variantei Omicron sunt: rinoree, durere de cap, oboseală, strănut și gât uscat.

Aceste simptome nu sunt cu mult diferite față de cele pe care le-au raportat, la infectarea cu varianta originală, persoanele vaccinate anti-covid, respectiv: durere de cap, rinoree, strănut, gât uscat și pierderea mirosului. 

Articolul precedentBilanț coronavirus 22 decembrie: 851 cazuri noi și 62 decese dintre care 18 anterioare
Articolul următorAdevărul nespus despre ciupercile Champignon din supermarketuri. Le consumi fără să ştii asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.