Un bărbat dintr-o localitate de lângă Cugir a fost trimis în judecată pentru violarea vieţii private după ce ar fi înregistrat o partidă de sex, la domiciliul său, între un bărbat și o femeie, fără consimtământul acestora.

Ulterior, bărbatul ar fi și distribuit mai multor persoane înregistrarea realizată cu telefonul mobil, iar filmarea ar fi ajuns și pe rețeaua Telegram.

La data de 06.09.2022, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a inculpatului M., pentru comiterea infracţiunilor de violarea vieţii private, prev. de art. 226 alin. 1 Cod penal şi violarea vieţii private, prev. de art. 226 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 41 alin. 1 raportat la art. 43 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 1 Cod penal.

Potrivit Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, în rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt:

În data de 24.08.2021, inculpatul M., în timp ce se afla într-o încăpere a domiciliului său din com. Şibot, fără a avea consimţământul persoanei vătămate şi fără drept, a realizat o înregistrare audio-video cu telefonul mobil, înregistrare în cadrul căreia a surprins pe martorul B. şi persoana vătămată în timp ce aceştia întreţineau relaţii sexuale, aducând astfel atingere vieţii private a victimei, iar ulterior, în noaptea de 24/25.08.2021, fără a avea consimţământul persoanei vătămate a transmis mai multor persoane filmarea realizată cu telefonul mobil, în care se observă cum martorul şi persoana vătămată întreţineau relaţii sexuale, filmarea ajungând în cele din urmă să fie distribuită pe aplicaţia Telegram.

Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în Codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Sursa: Realitatea de Alba