Sfințirea statuii Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea de la Blaj

Joi, 9 mai, la Blaj, va avea loc sfințirea statuii Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea. La eveniment sunt invitați toți blăjenii care doresc să participe la o acțiune care se desfășoară în contextul apropiate vizite a Papei Francisc la Blaj și care marchează, totodată, împlinirea a 20 de ani de la vizita istorică a Suveranului Pontif în România. Operă a sculptorului polonez Czesław Dźwigaj, statuia este amplasată conform planurilor și indicațiilor autorului, astfel încât ea să corespundă cu cele aproximativ 50 de statui ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe care sculptorul polonez le are în întreaga lume.

Joi, de la ora 12:00, în fața intrării în curtea Palatului Mitropolitan, în piațeta de pe strada Petru Pavel Aron, din spatele Palatului Cultural, va avea loc binecuvântarea statuii Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, pentru a marca cei douăzeci de ani de la vizita istorică a Suveranului Pontif în România din anul 1999. Vor participa Excelența Sa Mons. Miguel Maury Buendía, Nunțiu Apostolic în România și Republica Moldova, Episcopii Sinodului Bisericii Române Unite cu Roma, Gheorghe Valentin Rotar, Primarul Municipiului Blaj și Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Evenimentul de joi se află pe agenda Sinodului Episcopilor Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, care s-a reunit, în intervalul 7-9 mai 2019, la Blaj, sub președinția Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan.

Statuia, care împreună cu soclul are aproape patru metri, a fost realizată de sculptorul polonez Czesław Dźwigaj (69 ani), cunoscut pentru cele aproximativ 50 de statui ale Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea pe care sculptorul polonez le are în întreaga lume, în țări de pe mai multe continente, printre locațiile în care aceasta poate fi văzută, exact în forma prezentă și la Blaj, aflându-se locuri importante pentru Biserica Catolică, cum ar fi Fatima și Roma. De altfel, soclul statuii a fost făcut după indicațiile clare ale sculptorului Czesław Dźwigaj, iar despre ideea amplasării acestei statui la Blaj s-a vorbit în mai 2017, când artistul polonez a primit, la Alba Iulia, titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității 1 Decembrie.

Articolul precedent9 – 12 Mai: Programul Festivalului Internaţional „Lucian Blaga”
Articolul următorATAC CIBERNETIC la Spitalul de Boli Cronice Câmpeni. Hackerii au cerut 3500 de dolari pentru decriptarea fișierelor afectate

Comments are closed.