Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel

Sfinții zilei

Sfinții Apostolii Petru și Pavel (dezlegare la pește)

Sfântul Apostol Petru s-a născut în Betsaida, la  Marea Galileii  era pescar și se chema Simon, înainte de a se întâlni cu Domnul. Mântuitorul i-a pus numele de ,,Petru’’ care înseamnă ,,Piatră’’. Era  frate cu Sfântul Apostol Andrei, ,,Cel întâi chemat’’ la slujirea credinței. Acesta era cel mai vârstnic dintre cei doisprezece ucenici. Sfântul a fost primul care a predicat mesajul Evangheliei lui Hristos după pogorârea Sfântului Duh, cu multă strădanie, fără de odihnă , pentru răspândirea credinței și îndeplinirea poruncilor Mântuitorului. Apostolul Petru a fost autorul celor două Epistole din Noul Testament, comori de învățătură. Moartea Sfântului a avut loc la Roma, în Cetatea Cezarilor, pe 29 iunie, în anul 67. A fost răstignit cu capul în jos din porunca împărat Nero.

Sfântul Apostol Pavel s-a născut în Tarsul Ciliciei într-o familie de farisei. Înainte de a veni la credință se numea Saul și era fariseu, rabin în religia evreilor, fiind cunoscător al întregii învățături din acea vreme. Sfântul era un prigonitor a celor ce mărturiseau credința în Hristos. Pe când călătorea spre cetatea Damascului, l-a văzut pe Domnul, Care i S-a arătat în chip minunat și a crezut în El, devenind un neînfricat propovăduitor al credinței creștine sub noul nume de Pavel ,,vas ales’’. Apostolul a fost unul dintre cei mai mari apostoli a lui Hristos, fiind numit și ,,Apostolul Neamurilor’’. Moartea Sfântului Apostol Pavel a fost de mucenic, tăindu-i-se capul cu sabia, în aceeași zi cu Sfântul Petru și sub același împărat Nero, la marginea Romei.

Sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel este precedat întotdeauna de o perioadă de post.

Citește continuarea pe realitateaspirituala.net

Articolul precedentRăzboi Ucraina. Unul dintre cei mai mari producători de băuturi alcoolice din lume părăsește Rusia
Articolul următorNoi măsuri de ajutor de stat pentru sprijinirea economiei ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.