Ședință CRUCIALĂ a coaliției la Palatul Victoria – Deciziile pentru români înainte de 1 ianuarie 2023

Ședință la Guvern a Coaliției. Pe agendă sunt bugetul pe anul următor, dar ar putea fi analizate și alte subiecte importante, ca majorarea pensiilor și salariilor, așa-numita taxa pe soare sau declarațiile controversate ale membrilor UDMR de Ziua Națională, potrivit surselor Realitatea PLUS.

Pe primul loc pe agenda discuțiilor – legea bugetul pentru 2023, făcut pe ultima sută de metri. Cu un război la graniță, guvernanții vor să aloce mai mulți bani pentru Apărare. Potrivit anunțului ministrului Finanțelor, săptămâna trecută, proiectul bugetului pe 2023 va fi pus în dezbatere publică marți și ar urma să fie adoptat peste câteva zile, în ședință de Guvern.

Potrivit surselor Realitatea PLUS, liberalii au insistat pentru un procent mai mare decât în anii anteriori pentru investiții, de 7,21%, propunerea fiind făcută chiar de premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Liderii coaliției de guvernare ar fi agreat majorarea bugetului alocat investițiilor în anul 2023, potrivit Realitatea PLUS.

În cadrul discuțiilor coaliției de la Palatul Victoria ar putea fi abordate și majorarea salariale și cele de pensii, pentru a pune la punct ultimele detalii înainte de măsurile anunțate de la 1 ianuarie 2023, potrivit surselor Realitatea PLUS.

În același timp, conform surselor Realitatea PLUS, s-ar putea discuta și despre așa-zisa taxă pe soare, dar și despre scandalul  declanșat de declarațiile controversate făcute de lideri UDMR chiar de Ziua Națională, de 1 Decembrie, care au provocat reacții în rândul mai multor partide de la guvernare și din Opoziție. 

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentCe trebuie să ai în portofel în ziua de Sfântul Nicolae pentru a avea noroc tot anul
Articolul următorAvansări în grad la Jandarmeria Alba cu ocazia Zilei Naționale a României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.