Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba împreună cu specialişti silvici au continuat seria acţiunilor, cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice. A fost făcute 98 de controale în teren, în depozite şi pe drumurile publice. Poliţiştii au aplicat 227 de amenzi şi au confiscat 90 de metri cubi de material lemnos.

 În perioada 13-14 martie 2019, Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acțiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori precum şi a faptelor ilegale asociate din exploatarea, circulația, depozitarea, prelucrarea primară și comercializarea materialului lemnos.

La acţiune, alături de poliţişti, au participat specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Cluj.

Cu această ocazie au fost efectuate 98 de controale, din care 16 în fondul forestier, 66 pe drumurile publice şi 16 în locuri de depozitare şi de comercializare a materialului lemnos.

Poliţiştii au aplicat, în total, 227 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 84.000 lei, din care 30 la Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice şi au confiscat 90 de metri cubi de material lemnos, în valoare de 33.655 lei.