SCUTUL PĂDURII : Controale de mântuială la Ocoalele ”de casă” ale șefului Direcției Silvice Alba

Una din marile probleme semnalate în Alba, în ultima perioadă, a fost situația de la Ocolul Silvic Blaj. Aici au avut loc mai multe controale efectuate de polițiști împreună cu specialiști silvici din Garda Forestieră însă situația nu a fost deloc lămurită. Pădurarii se acuză între ei, polițiști nu cunosc toate aspectele iar personalul de control al silvicilor a urmat, se pare, tocmai traseul indicat de polițiști.

Deși controalele în teren s-au încheiat, am fost și noi pe traseele pe care a fost făcută inspecția. De exemplu în Districtul 1 Jidvei, Canton 7 Lodroman, pădurea păstorită de Călin Virgil, după controlul efectuat de ing. Oargă Gheorghe, am depistat un număr destul de mare de cioate nedescoperite și nebătute cu ciocanul triunghiular, adică neimputate. Putem spune, pe o arie mai mare că o cioată a fost marcată și 3 nu.

Deși legea spune că personalul silvic de control trebuie să parcurgă terenul conform regulamentului de pază al pădurilor, un alt exemplu din teren arată că în zona numită Valea Podului nu s-a înaintat controlul decât ce au indicat polițiștii. Aceștia având un caz de furt semnalat în acea zonă. Deci practic s-a verificat doar acele cioate.

De asemenea nu cu mult timp în urmă, la inspecția din toamnă un alt pădurar, Voicu Vasile, din Cantonul Mănărade a fost găsit cu peste 100 de metri cubi de material lemnos, tăiat fără drept sau ilegal.

Aflând despre situația din teren Gheorghe Boariu, șeful Direcției Silvice Alba, a dispus un control tematic la Ocolul Silvic Blaj care va începe cel mai probabil cu data de astăzi. Surse din cadrul Ocolului Blaj spun că mare parte din lemnul dispărut a ajuns la apropiați ai lui Boariu și chiar la” ușile și ferestrele” primarului din Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, un bun prieten al directorului Direcției Silvice Alba.

Un alt control riguros se anunță la Ocolul Silvic Alba Iulia unde de asemenea au fost descoperite mai multe aspecte ilegale. Ocolul din Alba Iulia este condus de un alt apropiat al șefului Direcției Silvice, Ioan Lupșe.

Articolul precedentFOTO: Accident la intrarea în Alba Iulia dinspre Sebeș
Articolul următorBărbat reținut după ce și-a agresat mama de 71 de ani

Comments are closed.