Scumpiri masive în România: carnea de porc a ajuns un lux – Românii nu mai fac față valului de creșteri ale prețurilor la alimente

Carnea a ajuns să fie considerată un lux din cauza prețurilor exagerate. Un kilogram de carne de porc a ajuns să coste aproximativ 30 de lei. Pe de altă parte, producătorii se apără și spun că s-a înregistrat o creștere istorică a materiei prime pentru mezeluri.

Carnea a devenit din ce în ce mai scumpă în ultima perioadă, ceea ce a dus la considerarea acesteia ca un lux pentru mulți oameni. Un kilogram de carne de porc poate ajunge să coste aproximativ 30 de lei, iar prețurile cresc în continuare considerabil.

Producătorii de carne se apără și spun că această creștere a prețurilor se datorează unei majorări istorice a prețului materiei prime pentru mezeluri. Ei afirmă că prețul cerealelor și al alimentelor pentru animale a crescut considerabil în ultima perioadă, ceea ce a dus la o creștere a costurilor de producție.

Aceștia mai susțin că situația este amplificată de creșterea prețurilor la energie electrică și carburanți, ceea ce a dus la costuri mai mari pentru transport și produse din carne.

În ciuda acestor explicații, mulți oameni se confruntă cu dificultăți financiare și nu își permit să cumpere carne la prețurile actuale, astfel că renunță la alimentul care este o sursă importantă de proteine și nutrienți esențiali pentru organism.

Articolul precedentMotivul pentru care trebuie să pui o pungă de plastic, în mașina de spălat, când speli rufe. Vei rămâne uimit
Articolul următor3 obiceiuri simple care împiedică formarea ridurilor – Te pot ajuta să arăți tânără chiar și după 40 de ani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.