Scandal în Coaliție pe veniturile românilor – PNL și PSD amenință cu ieșirea de la guvernare

Situație fără precedent în Coaliția care guvernează România în acest moment. S-au lansat acuze dintr-o parte dar și din cealaltă și partidele se amenință reciproc. 

 

Este scandal uriaș în Coaliție. Liderii PNL și PSD vorbesc despre o eventuală ieșire de la guvernare. PSD nu renunță la majorările de pensii și salarii anunțate, spune ministrul Muncii. De cealaltă parte, Alina Gorghiu, vicepreședinte PNL, îl acuză pe Marius Budăi că vine cu promisiuni care nu pot fi realizate, în loc să facă reformele pe care Ministerul și le-a asumat. 

Marius Budăi, întrebat cine îşi va asuma vina dacă nu sunt mărire pensiile a răspuns cu o altă întrebare: „Ce înseamnă vină?”

Acestea nu sunt măsuri. V-am spus clar că sunt nişte propuneri. Haideţi să vedem decizia coaliţiei”, a completat el.

Alina Gorghiu a oferit și un răspuns: „Din păcate, l-am tot auzit pe domnul ministru al muncii mărind de 10, de 20 de ori pensiile și salariile din gură, dar nevorbind de reforme pe care ministerul trebuie să le facă. Suntem cât se poate de hotărâți să mergem mai departe, în ciuda faptului că anumiți colegi din această coaliție vor din când să puncteze electoral și nu să discute în interiorul coaliției” , a declarat Alina Gorghiu.

Anunțul ministrului Muncii despre majorările de pensii și salarii au inflamat spiritele în coaliție. Atât PNL cât și PSD amenință cu ieșirea de la guvernare. Liberalii îl acuză pe ministru că, în loc să facă reformele asumate, îi amăgește pe români cu vorbe goale.

Nicolae Ciucă: „Vom lămuri aceste aspecte când vom avea proiecția de buget pe anul 2023. Când vom avea aceste sume în față aveți certitudinea că vom lua măsurile care se impun”.

Social-democrații nu renunță la majorările anunțate. Mai mult, aceștia spun că sunt bani la buget, deși impactul doar pe creșterea pensiilor este de 11 miliarde.

Dacă PSD reușește să îi convingă pe liberali, atunci salariul minim ar urma să ajungă la 3.000 de lei, punctul de pensie la 1.745 de lei, iar pensia socială ar putea crește cu 100 de lei.

Un scandal există și în interiorul PSD. Deputatul Daniel Florea și-a anunțat demisia din partid. Potrivit unor surse, acesta este nemulțumit că nu are susținerea PSD pentru a candida la Primăria Sectorului 5, primărie pe care a mai condus-o în trecut. 

 

Sursa: REALITATEA.NET

Articolul precedentPoliția Română cumpără brățări electronice pentru urmărirea prin GPS a infractorilor
Articolul următorCât costă coșul de rechizite anul acesta. Inflația a golit ghiozdanele copiilor în prag de an școlar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.