Satul din România în care pământul se vinde cu doar 1 leu metrul pătrat! În zonă NU a mai rămas niciun locuitor

Satul din Prahova, unde metrul pătrat de pământ se vinde cu doar 1 leu, a început să atragă tot mai mulți tineri! Inițiativa a venit din partea autorităților din satul Gresia, după ce în zonă nu a mai rămas niciun locuitor. Oamenii curioși au venit să vadă zona. 

În satul Gresia nu mai locuiește nimeni. Locul de o frumusețe aproape ireală a rămas pustiu, după ce ultima localnică s-a stins din viață acum 2 ani. Autoritățile locale încearcă să vândă metrul pătrat de pământ cu doar 1 leu, motiv pentru care mulți tineri sunt interesați de această ofertă. Pe lângă prețul atractiv, oamenii ar mai fi atrași și de aerul curat și liniștea locului. 

„Am zis să venim să vizităm acest sat, să vedem de ce nu are locuitori și de ce este atât de ieftin. Eu am impresia că mergem într-o drumeție. 

Deci o să mergem cam 1 km față de locul unde am parcat mașina și cred că se explică motivul pentru care nu există niciun locuitor”, spune un român.

Pentru a achiziționa un teren în această localitate, doritorii trebuie să negocieze cu urmașii proprietarilor inițiali.

„Nu vedem niciun om, nu vedem animale, nu vedem nicio vietate. Satul Gresia nu are curent electric.

Sunt pe un drum plin de nămol. Aici în zonă sunt probleme cu actele dacă cineva vrea să cumpere este foarte greu de cumpărat pentru că proprietarii nu au acte sau au lăsat moștenire copiilor. Copii sunt plecați etc”. spun oamenii care au mers să viziteze satul.

Satul Gresia nu este singurul loc care se află în această situație. Tot mai multe sate din România ajung să existe doar pe hartă, în timp ce în realitate acestea sunt uitate de lume. 

Articolul precedentPatinaj artistic: Aproximativ 400 de sportivi din 22 de ţări participă la Bellu Memorial 2024
Articolul următorPrognoza meteo pe o lună: temperaturi nefirești, până la jumătatea lui martie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.