Sănătatea intestinală este susținută de alimentelele bogate în probiotice. Care sunt acestea

Probabil ai auzit deja cât de importante sunt probioticele pentru organism. De aceea, am realizat o listă cu alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală, conform recomandărilor specialiștilor. De asemenea, probioticele mai au și alte beneficii pentru sănătate.

Alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală

Probioticele sunt cunoscute inclusiv pentru capacitatea lor de a îmbunătăți starea de spirit a consumatorului. Mai precis, bacteriile bune din intestine oferă o dispoziție mai bună, alungând depresia sau stările de anxietate. De aceea, specialiștii în nutriție sunt de părere că dietele alimentare nu trebuie să omită prezența probioticelor. Acestea sunt necesare pentru organism, indiferent de nevoile pe care le ai.

În plus, sunt alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală și care țin departe bolile precum obezitatea sau diabetul. Așadar, din următorul tău coș de cumpărături nu ar trebui să lipsească aceste produse:

Iaurt

O soluție rapidă și eficientă de a te bucura de mai multe probiotice este să consumi iaurt. Fie că alegi iaurtul grecesc sau unul obișnuit, acestea sunt de mare ajutor pentru organismul tău, susținând o digestie eficientă și echilibrată.

Iaurtul este un aliment accesibil, prietenos cu orice buget și poate fi consumat sub mai multe feluri. Pe lângă un bol de cereale integrale și fructe, poți folosi iaurtul inclusiv pentru prepararea smoothie-urilor de dimineață.

Kimchi

Acesta este un preparat tradițional coreean, obținut prin fermentarea legumelor cu bacterii probiotoce. Kimchi oferă necesarul de probiotice, alături de alimente precum morcovii, ceapa verde, usturoiul sau ghimbirul. Kimchi este o garnitură cu gust interesant, folosită mai ales în combinație cu diferite tipuri de sushi.

Cercetările susțin că acest aliment este un luptător de nădejde împotriva cancerului, al obezității, reduce colesterolul și asigură o îmbătrânire lentă și sănătoasă a creierului, scrie Cnet.com.

Murături

Murăturile sunt alimente bogate în probiotice care susțin sănătatea intestinală. Datorită fermenților din compoziție, murăturile sunt atât o garnitură gustoasă, cât și un medicament pentru digestie eficientă. Unele persoane beau zeama murăturilor, tocmai pentru beneficiile pe care le are asupra sănătății. Murăturile se pot face acasă, ori pot fi achiziționate din orice supermarket, la un preț accesibil.

Supa Miso

Miso este un condiment de origine japoneză. În mod tradițional, se obține prin fermentarea boabelor de soia cu sare și un tip de ciupercă numită koji. Miso poate fi, de asemenea, preparat prin amestecarea boabelor de soia cu alte ingrediente, cum ar fi orzul.

Japonezii consumă miso și sub formă de supă, fiind foarte apreciată și în România de mulți gurmanzi. Un studiu a raportat că un consum frecvent de supă miso a fost asociat cu un risc mai mic de cancer de sân la femeile japoneze de vârstă mijlocie, scrie Healthline.com.

Anumite tipuri de brânză

Deși majoritatea tipurilor de brânză sunt fermentate, nu înseamnă că toate conțin probiotice. Bacteriile bune supraviețuiesc procesului de învechire în unele brânzeturi, inclusiv Gouda, mozzarella, cheddar și brânza de vaci. Brânza este foarte nutritivă și o sursă foarte bună de proteine. De asemenea, este bogată în vitamine și minerale importante, inclusiv calciu, vitamina B12, fosfor și seleniu.

Articolul precedentDupă ploi, vin inundațiile. Stare de ALERTĂ pe râurile din mai multe județe
Articolul următorRefolosești ambalajele din plastic? Iată cât de sigur este acest obicei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.