Salvati Copiii dotează Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia

Salvați Copiii România a decis accelerarea programului de dotare a maternităților din România, astfel încât tuturor nou-născuților să le fie asigurată șansa la viață.

În urma datelor centralizate și a solicitărilor primite, astăzi organizația dotează Secția de neonatologie a Spitalului Municipal Sebeș cu cinci kit-uri pentru a putea asigura nou-născuților ventilație de tip Bubble CPAP, iar Secția de neonatologie a Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia beneficiază de un ventilator neonatal standard, primul de acest tip pe care îl va avea secția din Alba Iulia.

Suma totală a dotărilor din județul Alba se ridică în 2019 la aproximativ 18.000 de Euro.

În județul Alba, Salvați Copiii a ajuns anterior cu aparatură în valoare de 21.000 de Euro.

Ne bucurăm că Organizația Salvați Copiii a ales pentru a doua oară spitalul nostru. Donația realizată de Organizația Salvați Copiii, un ventilator neonatal, care realizează mai multe moduri de ventilare, atât invazive, cât și non-invazive, este de o importanță majoră pentru a asigura suportul respirator necesar copiilor născuți prematur, aflați în stare gravă. Este primul ventilator de acest tip în secția de neonatologie a spitalului nostru”, Voinescu Lioara, medic neonatolog.

Pentru cazurile grave, ventilatorul neonatal este deosebit de important pentru a asigura terapia necesară în primele ore de viață, până la transferul către o maternitate de grad superior sau pentru a asigura tratarea copilului.

”Am decis să accelerăm programul de dotare a maternităților din România, după ce experiența ne-a arătat că aparatura medicală performantă face diferența între viață și moarte. Lucrăm îndeaproape cu medicii, pentru a acoperi nevoile vitale. În egală măsură, continuăm să persuadăm instituțiile statului să implementeze politici publice naționale pe termen lung. Este o responsabilitate pe care o împărtășim cu partenerii și susținătorii noștri, care au înțeles că situația este cu adevărat urgentă. Mizăm pe răspunsul acestora, ori de câte ori medicii ne cheamă în ajutor”, a precizat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România.

Până la sfârșitul anului, numărul maternităților dotate în cadrul programului de combatere a mortalității infantile, derulat de Salvați Copiii, se va ridica la 96, cu un total de peste 630 de echipamente.

Amalia Năstase, Ambasador al campaniei, subliniază importanța responsabilității sociale și a implicării companiilor în reducerea mortalității infantile în România: „Salvați Copiii intervine concret și consistent, iar noi putem ajuta la rândul nostru utilizând mecanismul de redirecționare a 20% din impozitul pe profit al companiilor. Acesta reprezintă un real ajutor pentru continuarea campaniei de dotare a maternităților cu aparatură vitală de ultimă generație necesară pentru salvarea vieților celor mici”.

Articolul precedentDorin Uritescu lansează cartea „Firimituri literare”
Articolul următorANCHETĂ : Cum au ÎNGROPAT rușii de la Mechel Industria Sârmei din România

Comments are closed.