Salariul mediu net a fost de 3.541 de lei în iunie, în creștere cu 1,4% față de luna mai

În luna iunie 2021, câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5.779 lei, cu 84 lei (+1,5%) mai mare decât în luna mai 2021. Salariul mediu net a crescut cu 49 lei (+1,4%) față de luna precedentă. Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației (8.439 lei), iar cele mai mici în hoteluri și restaurante (1.926 lei).

În luna iunie 2021, în majoritatea activităților din sectorul economic, nivelul câștigului salarial mediu net a crescut ca urmare a acordării de prime ocazionale, drepturi în natură și ajutoare bănești.

Cele mai semnificative creșteri salariale lunare s-au înregistrat în:

  • Activități de editare (+20,9%).
  • Telecomunicații, transporturi aeriene, fabricarea produselor de cocserie şi a produselor obținute din prelucrarea țițeiului, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice, fabricarea calculatoarelor şi a produselor electronice şi optice, fabricarea de maşini, utilaje şi echipamente (între 10,5% și 15,0%).
  • Fabricarea produselor din tutun, tipărirea şi reproducerea pe suporturi a înregistrărilor, activități auxiliare pentru intermedieri financiare, activități de asigurare și fonduri de pensii, prelucrarea lemnului, fabricarea produselor din lemn şi plută (între 5,0% și 9,5%).

Cele mai semnificative scăderi salariale lunare s-au înregistrat în:

  • Extracția cărbunelui superior și inferior (-16,1%) și în extracția petrolului brut și a gazelor naturale (-9,6%).
  • Tranzacții imobiliare, activități de servicii anexe extracției, industria metalurgică, transporturi terestre și transporturi prin conducte, activități profesionale, științifice și tehnice, colectarea și epurarea apelor uzate (între 1,0% și 4,0%).

În sectorul bugetar, s-au înregistrat ușoare creșteri ale câștigului salarial mediu net față de luna precedentă în învățământ (+0,5%), respectiv în administrație publică (+0,1%). În sănătate și asistență socială, câștigul salarial mediu net a scăzut comparativ cu luna precedentă (-2,0%).

BIZIDAY

Articolul precedentPrețurile de consum au crescut cu 4,95% în ultimul an, cea mai mare rată a inflației din ultimii zece ani!
Articolul următorCât costă coșul minim de cumpărături – prețurile alimentelor de bază, ignorate de Florin Cîțu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.