În scădere cu 1,9% față de luna precedentă, dar cu 9,8% mai mare comparativ cu acum un an.
Valorile cele mai mari ale câștigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în IT (8.192 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1.850 lei). În sectorul bugetar s-au înregistrat creșteri ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă – în învățământ (+5,3%) și în administrația publică (+0,1%). În sănătate şi asistență socială, câștigul salarial mediu net a scăzut ușor comparativ cu luna precedentă (-0,8%).
În majoritatea sectoarelor, nivelul câştigului salarial mediu net a scăzut faţă de luna precedentă ca urmare a acordării în lunile precedente a unor prime ocazionale în anumite domenii (pentru sărbătorile de Paște), dar și ca urmare a nerealizărilor de producție ori încasărilor mai mici.
Cele mai semnificative creşteri salariale lunare s-au înregistrat în:
– Extracția cărbunelui superior, a petrolului brut și a gazelor naturale (+14,5%);
– Activități de servicii anexe extracției, transporturi aeriene, hoteluri și restaurante (între 3,5 și 6,5%);
– Fabricarea calculatoarelor, prelucrarea lemnului, transporturi terestre și prin conducte, spectacole culturale și recreative, activități de producție cinematografică, colectarea deșeurilor (între 1,0 și 2,5%).
Cele mai semnificative scăderi salariale lunare s-au înregistrat în:
– Intermedieri financiare (-21,0%);
– Activități de asigurări și fonduri de pensii, telecomunicații (între 14,0 și 16,0%);
– Extracția minereurilor metalifere, fabricarea autovehiculelor de transport rutier, industria farmaceutică, producția de energie electrică și termică, activități de servicii în tehnologia informației, fabricarea produselor din tutun (între 5,5 și 8,5%);
– Activități extractive, fabricarea echipamentelor electrice, industria construcțiilor metalice, transporturi pe apă, fabricarea băuturilor (între 3,5 și 5,0%).