Salariul mediu net a fost de 3.487 de lei în august, în scădere cu 58 de lei față de luna precedentă

În luna august 2021, câștigul salarial mediu nominal brut a fost 5.688 de lei, cu 92 lei (-1,6%) mai mic decât în luna iulie 2021. Salariul mediu net a scăzut cu 58 de lei (-1,6%) față de luna precedentă.

Cele mai mari salarii medii s-au înregistrat în activități de servicii în tehnologia informației (8.377 de lei), iar cele mai mici în fabricarea articolelor de îmbrăcăminte (1.957 de lei).

În luna august 2021, în majoritatea activităților economice nivelul câștigului salarial mediu net a scăzut, raportat la iulie, când au fost acordare prime, ajutoare și drepturi aferente concediilor.

Cele mai semnificative creșteri salariale lunare:

– +8,2% în activităţi extractive;

– între 3,0% și 5,0% în extracţia minereurilor metalifere, activităţi de servicii anexe extracţiei, industria metalurgică, transporturi pe apă, transporturi aeriene, fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a preparatelor farmaceutice;

– între 2,0% și 3,0% în extracţia petrolului brut şi a gazelor naturale, hoteluri şi restaurante, activităţi de spectacole, culturale şi recreative.

Cele mai semnificative scăderi salariale lunare:

-20,9% în extracţia cărbunelui;

-11,5% în fabricarea altor mijloace de transport, fabricarea substanţelor şi a produselor chimice.

În sectorul bugetar s-au înregistrat scăderi ale câştigului salarial mediu net faţă de luna precedentă în învățământ (-1,9%, ca urmare a reducerii sumelor reprezentând plata cu ora a cadrelor didactice pe perioada vacanței şcolare), în administrație publică, respectiv ȋn sănătate şi asistență socială (-0,5% fiecare).

BIZIDAY

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentCulisele Statului Paralel | Bombă lansată de Liviu Alexa: Se joacă din greu pentru impunerea lui Cioloș, s-au mobilizat Ardelean, Boc, Ioan Rus. Surpriza de la FMI
Articolul următorMAE anunță că autoritățile franceze au revizuit condițiile de intrare în țară pentru călătorii români nevaccinați

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.