Românii se vor putea testa gratuit pentru COVID la medicii de familie

 

Guvernul a aprobat, marţi, o Ordonanţă de Urgenţă care permite medicilor de familie care au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate să facă teste rapide antigen din proba nazo-faringiană pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Aceştia sunt obligaţi, ca până la ora 24.00 a zilei în care au făcut testul, să raporteze rezultatul în aplicaţia Corona Forms.

„Activitatea de testare se va realiza în cadrul programului de lucru și vor beneficia de ea toate persoanele înscrise pe lista proprie a medicului de familie, eligibile la testare, precum şi persoanele eligibile la testare care nu au un medic de familie sau sunt înscrise pe lista altui medic de familie, la un interval de cel puţin 48 de ore, între două testări succesive”, transmite Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă.

Medicii de familie vor fi remunerați cu 50 de lei pentru fiecare persoană testată, sumă care cuprinde contravaloarea testului, manopera, materialele şi echipamentele de protecție necesare testării.

Pentru a efectua teste rapid, medicii de familie vor încheia un contract separat cu casa de asigurări în termen de zece zile de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență. Acest nou serviciu medical realizat de către medicii de familie se va face în baza unui contract distinct, de natură civilă, încheiat cu casa de asigurări de sănătate de către reprezentantul legal al unităţii sanitare sau al furnizorului de servicii medicale în asistenţa medicală primară, în condiţiile prevăzute prin ordin al ministrului sănătăţii şi al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care se aprobă în termen de maximum 10 zile de la data intrării în vigoare a noii ordonanţe de urgenţă.

Articolul precedentMarius Budăi, anunț despre întârzierea PENSIILOR: „Vom depune toate eforturile pentru ca seniorii României să-și primească drepturile la timp!”
Articolul următorAFM anunţă modificarea Ghidului de finanţare a Programului Casa Verde Fotovoltaice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.