Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a afirmat, astăzi, la Realitatea PLUS, că valul 5 de COVID-19 ar putea veni imediat după Sărbători. Medicul are și o explicație în acest sens. 

„Ne așteptăm la un val 5 după Sărbătorile de iarnă, când și migrările populaționale își vor fi spus cuvântul, dar înălțimea lui – dacă va fi sau nu isurmontabil – depinde de comportamentul nostru, depinde în primul rând de vaccinare, de păstrarea și respectarea unor restricții cu care nu văd de ce nu ne-am fi obișnuit până acum în a purta masca, în a ne feri de aglomerație și a o distanță între persoane. Viață noastră va trebui să treacă Sărbătoriel de iarnă, poate să vină și Sărbătorile pascale și să ne obișnuim  să ducem o viață normală, cu bucuriile și momentele ei în toate aceste condiții”, a afirmat Dorobăț.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că răspândirea în masă a virusului și criza sanitară amenință toate statele lumii.

 

Totodată, reprezentanții OMS fac o estimare sumbră: peste două milioane de oameni din întreaga lume vor muri din cauza COVID-19 până la 1 martie anul viitor.  Europa va număra încă cel puțin 700 de mii de morți, mai spun specialiștii.