România, tot mai aproape de valul 5! Când ar trebui să ne așteptăm la asta

Carmen Dorobăț, medic primar infecţionist la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, a afirmat, astăzi, la Realitatea PLUS, că valul 5 de COVID-19 ar putea veni imediat după Sărbători. Medicul are și o explicație în acest sens. 

„Ne așteptăm la un val 5 după Sărbătorile de iarnă, când și migrările populaționale își vor fi spus cuvântul, dar înălțimea lui – dacă va fi sau nu isurmontabil – depinde de comportamentul nostru, depinde în primul rând de vaccinare, de păstrarea și respectarea unor restricții cu care nu văd de ce nu ne-am fi obișnuit până acum în a purta masca, în a ne feri de aglomerație și a o distanță între persoane. Viață noastră va trebui să treacă Sărbătoriel de iarnă, poate să vină și Sărbătorile pascale și să ne obișnuim  să ducem o viață normală, cu bucuriile și momentele ei în toate aceste condiții”, a afirmat Dorobăț.

Recent, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat că răspândirea în masă a virusului și criza sanitară amenință toate statele lumii.

 

Totodată, reprezentanții OMS fac o estimare sumbră: peste două milioane de oameni din întreaga lume vor muri din cauza COVID-19 până la 1 martie anul viitor.  Europa va număra încă cel puțin 700 de mii de morți, mai spun specialiștii. 

Articolul precedentANSVSA anunță „controale șoc” la vânzătorii de carne de porc
Articolul următorObligativitatea introducerii certificatului verde: aspecte de care trebuie ținut cont astfel încât „să nu se creeze degringolată și neîncredere” – Părerea unui medic infecționist

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.