România importă muncitori filipinezi

 

România a semnat un acord pentru a aduce în țară mai mulți muncitori filipinezi. Asta în contextul în care numărul șomerilor a crescut alarmat în primul trimestru al anului, iar datele arată că cei mai mulți oameni fără un loc de muncă sunt în mediul rural, relatează Realitatea PLUS.  

 

Piața filipineză a muncii continuă să se extindă în Europa după ce un oficial guvernamental din Filipine și însărcinatul cu afaceri al ambasadei române au semnat un memorandum de înțelegere pentru angajarea mai multor muncitori filipinezi, în România.

Cu acest prilej, ambasadorul României a declarat că țara noastră are o piață competitivă a muncii, deoarece în România vin să muncească emigranți din mai multe țări asiatice, între care Vietnam, Nepal și India.

Memorandumul reprezintă, deopotrivă, un cadru de lucru și un punct de pornire pentru colaborarea dintre guvernele român și filipinez, pentru a se asigura că filipinezii vor fi protejați în România.

În  prezent, în țara noastră lucrează aproximativ 1.500 de muncitori filipinezi, majoritatea în firme din domeniile sănătății, siguranței și transporturilor.

România este a şaptea ţară europeană care încheie un acord bilateral cu Filipine în domeniul muncii, pe lângă Regatul Unit, Germania, Cehia, Elveţia, Italia şi Spania.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFlorin Cîțu, ședință pe tema vaccinării copiilor, la Guvern – Câți adolescenți au fost vaccinați până acum
Articolul următorSchimbări radicale ale vremii! Temperaturile urcă la 40 de GRADE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.