România a trimis PRIMA cerere de plată din PNRR la Bruxelles – Cele 3 miliarde de euro vin în IULIE

România a trimis marți, la Bruxelles, prima cerere de plată din PNRR – 3 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat că a transmis, marți, Comisiei Europene, prima cerere de plată din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în valoare de aproximativ 3 miliarde de euro. Din această sumă, 2,03 miliarde euro reprezintă sprijin financiar nerambursabil, iar 0,90 miliarde euro sprijin sub formă de împrumut. Cererea a fost semnată alături de ministrul Finanțelor – Adrian Câciu.

„Ne-am respectat angajamentul de a trimite astăzi, 31 mai, Comisiei Europene prima cerere de plată în vederea încasării fondurilor PNRR alocate pentru țintele și jaloanele îndeplinite la sfârșitul anului trecut. Doresc să le mulțumesc tuturor miniștrilor pentru efortul depus”, a declarat ministrul Marcel Boloș. 

Din suma solicitată spre rambursare prin cererea de plată, România va încasa 2,56 miliarde euro, valoarea ce rezultă după deducerea prefinanțării primite până în prezent. Concret, din componenta de granturi va fi rambursată o sumă de 1,77 miliarde euro, iar din cea aferentă împrumuturilor 0,78 miliarde euro.

Comisia Europeană are o perioadă de două luni pentru verificarea cererii de plată, perioadă în care mai poate solicita informaţii dacă va considera că mai sunt necesare pentru definitivarea verificărilor.

Amănunte, AICI

Articolul precedentPrognoza meteo 1 iunie. Vremea extremelor: vijelii cu grindină și temperaturi de 30 de grade
Articolul următorBogdan Despescu, întâlnire cu Andreas Holzer, directorul Oficiului Federal de Investigații Criminale din Austria

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.