673 de conducători auto care au depășit limita legale de viteză au fost depistați de către polițiștii din Alba. Complementar sancțiunii, față de 12 dintre aceștia, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere pentru că au depășit limita legală cu peste 50 de kilometri/oră. Acțiunea s-a desfășurat în conformitate cu calendarul polițiilor rutiere europene TISPOL.

În perioada 12-18 august 2019, poliţiştii rutieri din Alba au acționat, în conformitate cu calendarul campaniei „SPEED” al poliţiilor rutiere europene TISPOL, pentru reducerea numărului de accidente rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor rutiere privind viteza.

În cadrul acestei acțiuni au fost verificate 1453 de autovehicule și aplicate 673 de sancţiuni contravenţionale, pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Alte 155 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate, conducătorilor auto, pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice.

Valoarea totală a amenzilor a fost de 217.500 lei.

Faţă de 12 conducători auto, complementar sancţiunii, a fost luată măsura suspendării permisului de conducere, ca urmare a faptului că au fost depistaţi circulând cu o viteză mai mare de 50 de kilometri/oră decât limita maximă admisă.