REVOLTĂTOR! Posibil caz de abuz sexual într-un centru de plasament din Blaj! Șeful centrului de plasament ar fi spus că ”e vorba despre atingeri nevinovate”

Preşedintele Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi, Vişinel Bălan, semnalează că o fetiţă de 9 ani de la un centru de plasament din Blaj e abuzată sexual de un băiat de 18 ani şi acuză că, deşi psihologul şcolii a sesizat Directia Generală pentru Protecţia Copilului, nu a existat nici un rezultat. De asemenea, el susţine că şeful centrului ar fi spus că sunt ”atingeri nevinovate”.

Fețița a venit la școală cu un ochi vânăt, a scris acesta pe contul său de Facebook. Șeful centrului de plasament ar fi spus că ”e vorba despre atingeri nevinovate”.

 

”Abuzurile sexuale sunt considerate atingeri nevinovate.

Așa justifică, șeful unui centru de plasament din Jud. Alba, comportamentul unui tânăr de 18 ani împotriva unei fetițe de 9 ani.

În urma întâlnirii cu psihologul școlii, aceasta a sesizat DGASPC Alba, însă fără rezultat. Șeful de centru de la Centrul de plasament din Blaj nu s-a lăsat prea impresionat de gestul cadrului didactic și fata continuă să vină la școală din ce în ce mai traumatizată. Ieri a venit vânată la ochi. Azi, oare cum va veni la școală?

Felicit comportamentul cadrului didactic în a sesiza instituția de ocrotire cu privire la acest abuz.

În calitate de Președinte la Consiliul Tinerilor Instituționalizați voi sesiza instituțiile de control pentru a interveni în acest caz. Refuz să cred că o să mai avem încă un copil pierdut în sistem.

O rog pe doamna ministru Gabriela Firea să mă ajute în această speță. Avem datoria morală să protejăm pe cei vulnerabili, fără apărare. Doamna Florica Cherecheș, Președinte al ANDPDCA, vă rog să verificați când s-a efectuat un control la DGASPC Alba.

Retoric, cineva face, pe bune, controale în aceste lagăre de exterminare emoțională și psihică a copiilor abandonați?”, este postarea lui  Vișinel Bălan pe Facebook

Imagine

 

Sursa: Realitatea de Alba

Articolul precedentAccident pe un drum din Alba! O femeie a ajuns la spital
Articolul următorObligațiile conducătorilor auto implicați într-un accident de circulație în urma căruia au rezultat doar pagube materiale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.