Reținuți după ce au furat bijuterii în valoare de 28000 lei.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Alba, in colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj au reţinut 4 persoane, un bărbat si trei femei,  bănuite de furt. Acestea ar fi intrat în locuinţa unei femei de 59 de ani din Blaj de unde ar fi sustras bani și bijuterii în valoare totală de 28000 lei.

Duminică,  07  aprilie 2019, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Politie Alba, in colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj au identificat cinci suspecți, patru femei, din Craiova, judeţul Dolj, de 40 de ani, 31 de ani, 20 de ani şi 30 de ani, şi un bărbat din localitatea Caraula, judeţul Dolj, de 40 de ani, care se pare că  ar fi sustras bani și bijuterii în valoare totală de 28.000 lei, in data de 28.02.2019, din locuinţa unei femei de 59 de ani, din Blaj.

În sarcina acestora s-a reţinut faptul că, la data de 28.02.2019, cei cinci suspecți s-ar fi deplasat pe raza municipiului Blaj, cu un autoturism condus de către bărbatul de 40 de ani, ar fi urmărit persoana vătămată părăsind imobilul de domiciliu, după care ar fi pătruns fără drept în imobil, de unde au sustras sume de bani și bijuterii în valoare de 28.000 lei.

In urma probatoriului administrat şi a perchezițiilor efectuate, in colaborare cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj, la domiciliile celor cinci persoane din județul Dolj, la data de 07.04.2019, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Blaj – Biroul de Investigații Criminale au dispus măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore față de bărbat şi trei dintre femeile suspecte (de 40 de ani, 31 de ani şi 30 de ani), fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Sibiu, urmând ca în cursul zilei de 08.04.2019 să fie prezentați procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj cu propunere de arestare preventivă.

Menţionăm că au fost puse în aplicare patru mandate de aducere a persoanelor suspecte, una dintre suspecte, femeia de 20 de ani, nefiind identificată la imobilul de domiciliu.

Faţă de cele cinci persoane polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat si complicitate la furt calificat.

Articolul precedentFOTO : Jandarmii din Alba au arătat un gest de solidaritate în slujba sănătății pentru cei aflați în nevoie, donând sânge.
Articolul următorSCUTUL PĂDURII : Acţiune cu efective suplimentare, pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.