Restricțiile au scos din nou oamenii în stradă: Proteste VIOLENTE în Europa

Europa fierbe! Au fost din nou proteste violente în cele mai mari orașe de pe continent. Mii de oameni au ieșit în stradă în Bruxelles, Viena, Haga, Roma, Copenhaga sau Zagreb. Oamenii au scandat împotriva noilor restricții impuse după creșterea infectărilor. 

În centrul orașului Bruxelles s-au strâns mii de protestatari, care au scandat față de impunerea vaccinării. Oamenii au pornit într-un marș și au dus cu ei un afiș imens cu mesajul: „Împreună pentru libertate!” Jandarmii au împrăștiat grupurile violente cu tunuri de apă.

Și în Danemarca, peste o mie de oameni s-au adunat în fața Parlamentului unde au protestat din cauza obligativității pașaportului verde.

 

Și în Croația au avut loc proteste. Oamenii au ieșit să protesteze pe străzile capitalei Zagreb.

 

Austria va deveni, de luni, prima țară din Europa de Vest care impune din nou un lockdown total pentru pentru limitarea infectărilor. Ca și în Olanda, mulțimile de oameni au invadat străzile.

„Ne vrem libertatea înapoi! Aș fi crezut că trăim într-o țară democrată, dar s-a transformat într-o dictatură a coronavirusului. 

Forțele de ordine austriece au intervenit pentru a dispersa mulțimea agitată”, a afirmat un protestatar.

 

Mii de oameni s-au mobilizat și în Italia. Aici, certificatul verde este obligatoriu în majoritatea situațiilor și poate fi obținut după vaccinarea cu cea de-a treia doză.

Proteste violente au fost și în Olanda. La Haga, manifestanții au aruncat cu petarde și artificii spre poliție și au incendiat mai multe biciclete.

Olanda a reimpus unele măsuri de lockdown la sfârșitul săptămânii trecute pentru a face față creșterii numărului de cazuri de coronavirus. Aici barurile și restaurantele trebuie să se închidă până la ora 20.00, cel puțin până pe 4 decembrie.

Articolul precedentPolițiștii recomandă conducătorilor auto sa aibă montate la autovehicule anvelopele de iarnă
Articolul următorLudovic Orban: Serviciile NU m-au avertizat despre achizițiile din pandemie – Unde s-au dus banii primiți de la Bruxelles

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.