Recomandările poliţiştilor pentru un trafic rutier în siguranță

Pentru un trafic rutier în siguranță, recomandăm participanților la trafic să țină cont de câteva recomandări:  

 

  • Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.
  • Evitați acţionarea bruscă a volanului şi a frânei şi utilizaţi cu precădere frâna de motor, pentru evitarea acvaplanării sau derapajelor necontrolate.
  • În condiţiile unui trafic aglomerat, păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile!
  • Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.
  • Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.
  • Pietonilor le recomandăm să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi, în trafic, de către şoferi, să circule numai pe trotuare, să traverseze prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce se asigură că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto!
Articolul precedentFemeie din Zlatna, bătută cu pumnii de iubit
Articolul următor41 cazuri COVID și 4 decese în ultimele 24 de ore, în județul Alba

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.