Pe perioada Sărbătorilor Pascale, în judeţul Alba nu au fost înregistrate evenimente cu impact asupra siguranţei publice. Poliţiştii au intervenit la 173 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. IPJ Alba va acționa, în continuare, cu efective suplimentare, pentru ca cetățenii să se poată bucura de minivacanța de 1 Mai.
În perioada 26 – 30 aprilie 2019, peste 160 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigare a criminalității economice, investigaţii criminale, transporturi şi arme, au acţionat zilnic, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică precum şi asigurarea unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.
Poliţişti au fost organizaţi în echipaje mixte de ordine şi siguranţă publică în colaborare cu jandarmi şi poliţia locală, astfel că în această perioadă, în judeţul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice şi nici accidente rutiere în urma cărora vreo persoană să-şi piardă viaţa.
În această perioadă, au fost constatate 268 de abateri contravenţionale, care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 89.740 lei, din care 82 la Legea 61 din 1991 republicată, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială şi a liniştii publice, 43 pentru fapte de natură economică sancţionate de Legea 12/1990, 128 la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar restul la alte acte normative.
Au fost reţinute 21 de permise de conducere și au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
În această perioadă s-a intervenit la 173 de evenimente, din care 161 au fost solicitări ale cetăţenilor făcute prin serviciul de urgenţă 112, iar poliţiştii au constatat 61 de infracţiuni.
Pentru întoarcerea în siguranță din minivacanța prilejuită de Sărbătoarea de Paști și 1 Mai, Inspectoratul de Poliție Județean Alba vine în întâmpinarea participanților la traficul rutier cu câteva recomandări:
• Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;
• În condiții de trafic aglomerat, evitați efectuarea depăşirilor;
• Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
• Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo de drum sau trafic reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România;
• Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.
• La primele semne de oboseală (stare de moleşeală, clipire frecventă, înceţoşarea privirii) trebuie să întrerupeţi călătoria şi să parcaţi autovehiculul într-un loc sigur (de preferat o parcare amenajată).
•Odihniţi-vă până la refacerea totală a capacităţilor psiho – motorii necesare conducerii în siguranţă.
• Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
Comments are closed.