Reacția companiei austriece la articolul de pe RealitateadeAlba.net

Ca urmare a publicării în data de 4 aprilie 2019 a materialului „Sebeș: Datorii imense ale unei companii austriece la Bugetul Local„, vă prezentăm dreptul la replică din partea reprezentanților Kronospan.

„Compania Kronospan Sebeș este unul dintre cei mai importanți contributori anuali la Bugetul local al Municipiului Sebeș.

În perioada 2016 – 2018, Kronospan Sebeș a contribuit cu peste 1.5 milioane în fiecare an la Bugetul local al Municipiului Sebeș.

Suma totală virată sub formă de taxe locale Primăriei Municipiului Sebeș doar în perioada 2016 – 2018 este de peste 7 milioane de lei.

Pentru anul 2019, compania a achitat deja 861.000 lei, respectiv jumătate din suma stabilită de plată pentru tot anul în curs.

Compania Kronochem este o societate distinctă de Kronospan Sebeș.

Între Kronochem și Primăria Municipiului Sebeș, există un diferend legat de modul de calcul al taxelor locale ce trebuie achitate de către companie.

Astfel, diferendul are la bază raportarea la baze diferite de impozitare, respectiv la valoarea lucrărilor și la valoarea totală a investiției.

Acest diferend face obiectul unui litigiu pe rolul instanțelor locale. Odată ce va exista o decizie definitivă a instanțelor, ea va fi pe deplin respectată.”

Articolul precedent7 Aprilie – Ziua Mondială a Sănătății
Articolul următorFOTO : Incendiu provocat de o ȚIGARĂ la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia

Comments are closed.