Răzvan Cherecheș: Persoanele nevaccinate, care au avut COVID-19, sunt foarte vulnerabile în fața tulpinii Delta

0
1

 

Specialiștii în Sănătate Publică lansează un nou avertisment în plin val 4 de coronavirus. Profesorul Răzvan Cherecheș spune că persoanele nevaccinate, care au avut COVID-19, sunt foarte vulnerabile în fața tulpinii Delta. Expertul susține că acestea se pot infecta mai repede decât cele vaccinate împotriva COVID-19. În plus, reamintește că nivelul de anticorpi la care se poate ajunge după vaccinare este și de 10 ori mai mare decât cel obținut după trecerea prin boală. Anunțul acestuia vine în urma reticenței la vaccinare a multor români, care spun, de cele mai multe ori, că trecerea prin boală le-a oferit deja scutul de care au nevoie în fața virusului.

 Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică, susține că persoanele nevaccinate, care au avut COVID-19, se pot infecta mai repede decât cele vaccinate. În plus, nivelul de anticorpi obținut prin vaccinare este și de 10 ori mai mare decât cel dat de boală.

„Dacă am avut deja infecția COVID-19, mai are sens să mă vaccinez? Răspuns – DA!
Persoanele nevaccinate care au avut anterior infecția COVID-19 au un risc de reinfecție de 2,34 ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate
de 2,34 ori mai mare riscul de reiinfecție dacă nu ești vaccinat(ă)! Vaccinurile dau niveluri de anticorpi chiar și de 10 ori mai mari, în comparație cu a celor care au trecut deja prin infecție + imunitatea naturală scade relativ repede la multe persoane. Persoanele care au trecut prin infecție și au fost vaccinate cu o singură doză de vaccin cu ARN mesager – au avut niveluri de anticorpi de 100 de ori mai mari. Chiar dacă ați trecut deja prin infecție, protejați-vă prin vaccinare!”, a scris RăzvanCherecheș, pe Facebook.

„Întrebare – dacă am avut deja infecția COVID-19, mai are sens să mă vaccinez? Răspuns – DA! Persoanele nevaccinate care au avut anterior infecția COVID-19 au un risc de reinfecție de 2,34 ori mai mare în comparație cu persoanele vaccinate”, a scris Răzvan Cherecheș pe Facebook și insistă „de 2,34 ori mai mare riscul de reiinfecție dacă nu ești vaccinat(ă)!”.

„Vaccinurile dau niveluri de anticorpi chiar și de 10 ori mai mari, în comparație cu a celor care au trecut deja prin infecție + imunitatea naturală scade relativ repede la multe persoane. Persoanele care au trecut prin infecție și au fost vaccinate cu o singură doză de vaccin cu ARN mesager – au avut niveluri de anticorpi de 100 de ori mai mari chiar dacă ați trecut deja prin infecție, protejați-vă prin vaccinare”, a mai precizat specialistul în Sănătate Publică Răzvan Cherecheș.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.