Raed Arafat: Intervențiile chirurgicale se suspendă pentru 30 de zile. Excepție fac urgențele și nașterile

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a precizat, luni seară, că spitalele publice suspendă, pentru 30 de zile, internările și operațiile care nu sunt urgențe. Sunt exceptate de la această măsură urgențele, femeile însărcinate și pacienții cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă.

„Presiunea care există în acest moment asupra sectorului de urgență sau a sectorului sanitar din cauza COVID-19. Cifrele continuă să crească, aproape avem o cifră dublă, nu vedem încă o tendință de plafonare sau o tendință de scădere.

Suntem nevoiți să emitem un ordin de 30 de zile, care prevede că managerii unităților sanitare dispun măsuri pentru suspendarea internărilor pentru intervenții chirurgicale și pentru alte tratamente și investigații medicale care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate vor face acest lucru.

Prevederile nu se aplică urgențelor, femeilor însărcinate care necesită controale obligatorii, pacienților cu afecțiuni oncologice cronice sau care necesită proceduri de dializă care trebuie să se prezinte periodic pentru investigații sau tratament astfel de proceduri urmând să fie realizate în continuare în unitățile medicale publice.

Prevederile se referă la asistență spitalicească acordată în unități snitare publice cu paturi. Măsurile sunt aplicabile pe baza analizei medicului curant de specialitate, fiecare este caz este analizat de medicul care tratează pacientul”, a declarat Raed Arafat, la un post TV.

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentCULISELE STATULUI PARALEL: „Echipa câștigătoare” vrea să dea mita de AUR înainte de moțiune – AUDIO
Articolul următorSorin Cîmpeanu a semnat ORDINUL prin care se aprobă testarea elevilor în şcoli

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.