PSD va merge la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat astăzi că PSD va merge la consultările de la Cotroceni de săptămâna avceasta cu președintele Klaus Iohannis cu o propunere de premier. Anunțul vine după decizia luată de liberali luni seara de a-i retrage mandatul premierului desemnat Nicolae Ciucă.

„Să nu credeți că eu nu o să cer colegilor mei mandat ca PSD să nu meargă cu un prim-ministru (la Cotroceni -n.r.). Să nu credeți că noi vom face o construcție aberantă. Eu am crezut că ieri PNL o să adopte o rezoluție să își ceară scuze cel puțin pentru cei 4000 de români care au murit în ultima săptămână, dacă nu și pentru cei peste 40.000 de morți de la debutul pandemiei …

Discuția e legată de cele 100 de măsuri pe care le vom analiză și azi. În funcție de acestea vorbim de o guvernare sau de un pact pe o durata mai scurtă sau mai lungă de timp. PSD va merge la Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a declarat Ciolacu.

Liderul social-democraților a precizat că „matematică este o știință fixă”, răspunzând, astfel, la întrebarea de ce la consultările de până acum PSD nu a mers cu o propunere de premier.

„Nu vedem realitățile din România? PSD este dispus să-și asume actul de guvernare, să reușim să scoatem România din criza în care a fost trimisă de guvernul de dreapta. Bâlciul de 2 luni de zile cu un guvern care știa că nu va trece, cu un program de guvernare, rezoluții adoptate noaptea fără nicio noimă, cred că e cazul să înceteze. Cel mai mare grup din Parlamentul României nu poate sta deoparte în toată această criză. Fiecare dintre noi să ne citim foarte bine atribuțiile”, a mai spus Ciolacu. 

 

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentPreţul grâului, la cel mai ridicat nivel din decembrie 2012
Articolul următorBilanț COVID 3 noiembrie. Scade numărul infectărilor și al deceselor, dar cifrele rămân alarmante

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.