PSD anunță o sustinere guvernamentală pe termen limitat, până la alegerile anticipate din primăvară

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, se va așeza la aceeași masă cu Nicolae Ciucă, persoana desemnată de președinte și de PNL să formeze un nou guvern. În schimb, nu va  discuta nimic  cu PNL sau cu liderul liberalilor, Florin Cîțu, înainte ca PNL să reanalizeze în forurile interne de decizie hotărârea prin care interzicea orice colaborare cu PSD. Poziția a fost explicată de președintele PSD, Marcel Ciolacu, la finalul reuniunii BPN al PSD, care a urmat consultărilor de la Palatul Cotroceni. 
PSD va discuta cu premierul desemnat de președintele, Klaus Iohannis, iar Marcel Ciolacu a recunoscut că partidul său este un partid viu, în care există opinii. „In acest moment, cel mai stabil și mai responsabil partid din România este în continuare PSD. Că există opinii în interiorul partidului, mă mândresc cu acest lucru””, a arătat liderul social democrat. 
Țara are nevoie de un premier, iar alegerile anticipate nu se pot organiza într-un moment cu 500 de morți pe zi. Iar, susținerea pentru Nicole Ciucă „face parte dintr- un joc politic responsabil și de bună credință, cum îl dorim și noi, cu partenerii de discuție”, care ia în calcul opțiunea pentru anticipate în primăvara anului viitor. 
Președintele PSD a infirmat categoric zvonurile privind negocierea funcției de președinte al Camerei Deputaților și a susținut că mai bine de jumătate din timpul alocat consultărilor cu președintele Klaus Iohannis s-a discutat despre situația din Sănătate și măsurile sanitare care se impun, motiv pentru care au și făcut parte din delegația PSD profesorii Alexandru Rafila și Adrian Streinu Cercel. „Trebuie sa fim foarte clari. Dezastrul din Sănătate trebuie asumat atât de președintele României, cât și de domnul Cîțu, cât și de domnul Orban, cât și de domnul Barna, cât și de domnul Vlad Voiculescu și de domnul Cioloș”, a ținut sa precizeze nu în ultimul rând liderul principalului partid parlamentar.

Sursa: Realitatea Din PSD

Articolul precedentBilanț negru: peste 92% din decesele Covid din ultima săptămână, înregistrate la persoane NEVACCINATE
Articolul următorNicolae Ciucă, propus ca premier al României

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.